top of page

Συνδεδεμένος σταθμός για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την διασύνδεση του αισθητήρα Ecomzen της Ecomesure με την IoT εφαρμογή i-comesure στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η εφαρμογή ολοκληρώθηκε από τους ερευνητές με ένταξη της μέσω API.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αυξημένη ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την μέτρηση και καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, έχουν αναπτυχθεί νέοι αισθητήρες μικρού αποτυπώματος για την μέτρηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων . Ξοδεύουμε περισσότερο από το 80% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους, αλλά ο εσωτερικός αέρας μπορεί να είναι μέχρι και οκτώ φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Έχοντας φτάσει υψηλά επίπεδα συσχετισμού ως προς τους αναλυτές αναφοράς, οι αισθητήρες αυτοί θεωρούνται ενδεικτικοί της πραγματικής ρύπανσης.  

Η Ecomesure διαθέτει μια γκάμα αισθητήρων και συστημάτων που στηρίζονται στη νέα τεχνολογία και προσφέρει εύχρηστες και οικονομικές λύσεις για εφαρμογές σε Smart Cites, Smart Buildings. Ο κάθε αισθητήρας (με επιλογή) μετράει βασικές παραμέτρους ποιότητας αέρα εσωτερικού/εξωτερικού χώρου: PM1, PM2,5, PM10, CO, CO2, COV, SO2, NO2, O3 καθώς και μετεωρολογικές παραμέτρους: θερμοκρασία, πίεση, σχετική υγρασία, τοποθεσία και θόρυβο.  

Συμπληρωματικά, η ανάκτηση δεδομένων γίνετε εύκολα με την έτοιμη εφαρμογή i-comesure σε cloud ή μέσω API (Application Programming Interface) και ένταξη του σε εφαρμογή του κάθε χρήστη.  

Για περαιτέρω πληροφορίες για τα παραπάνω προϊόντα μεταφερθείτε στον κατάλογο ή επικοινωνήστε μαζί μας

bottom of page